Om oss

Skå Edeby Utveckling AB är ett fastighetsföretag med mark och byggnader i Skå Edeby på Södra Färingsö i Ekerö kommun. Företaget ägs av familjen Annika och Carl von Schéele. I ägarkretsen finns mångårig  erfarenhet och kunskap om byggelseutveckling och fastighetsförvaltning. Vi söker hela tiden ny kunskap och inspiration för att nå målet med varsam förnyelse.

Skå Edeby Utveckling AB vill lyfta fram kulturminnen från olika epoker och samtidigt öppna det vackra området för fler att bo och leva i harmoni med naturen på kort avstånd från Stockholm - regionens centrum. Vi rustar äldre välbyggda hus till dagens krav på boende och vardagsliv, för att sälja. Det handlar både om praktiskt och vackert och om klimatanpassat och energieffektivt. Vi skapar nya tomter för att bygga. Samtidigt hyr vi ut 25 villor eller kedjehus och även lokaler för kommunalt daghem, verkstad och ateljéer. 
Fält och dalar mot Mälaren återställs från slybildning, Landskapet öppnas. Det karakteristiska mälardalsljuset sprider sig över nejderna och de gamla ädelträden syns igen. Viltvården återupptas. Allt för att återse Mälaren som en sammanbindare i regionen, både som en länk mot fastland och andra öar och som en rymd att beskåda.

De olika årstidernas charm

Herrgården med sitt kontor när vintern kom till Skå.

Novemberdis över Mälaren

Äppelskördens septembertoner i rött och grönt

Skå Äppelpark blommar av krikon, hägg och syren i dess olika nyanser av vitt. Sedan växer även det rosa fram hos plommon-, äppel- och päronblom. Här dominerar den magnifika gröna gravensteinern.

Badplatsen mot Lovön i försommarens ljus